“Mionica nekad i sad 2016”: Emina Tufo i Koke mještanima priredili nezaboravnu noć

Od 19. do 21. avgusta održana je tradicionalna zabavno-sportska manifestacija “Mionica – nekad i sad”.

Sportski dio programa bio je predviđen za prva dva dana manifestacije, kada su svoje turnire u malom fudbalu odigrali ekipe škola fudbala, veterana i seniora. Najinteresantnije je bilo na turniru seniora, gdje je domaća ekipa Mionice 1 u finalu poražena od susjedne Mionice 2.

Zabavni dio održan je trećeg dana, a upotpunili su ga KUD “Zmaj od Bosne” Gradačac, stariji pjevači Džavid Pamuković i Osman Hasanbašić, te mlađi pjevači Amra Hećimović, Samir Smajlović, Anes Omeragić i Sedin Pandžić. Ipak, glavni događaj večeri činili su nastupi estradnih pjevača naše zemlje. Na ovoj manifestaciji nastupili su Emina Tufo i Semir Cerić Koke, koji su neumorno i do kasno u noć zabavljali sve prisutne.

Nakon toga uslijedila je igranka.

Vrijedi napomenuti kako se prije zabavnog dijela prisutnima obratio predsjednik mjesne zajednice Denis Begović, koji je iskoristio priliku da se zahvali mještanima na dolasku i podržavanju ove manifestacije, a ujedno je na binu pozvao i općinskog načelnika Edisa Dervišagića, te mu dodijelio zahvalnicu za sav doprinos koji je napravio za Mionicu 1.