Obezbijeđeno preko 30 hiljada maraka za mjesne projekte

U aprilu 2016. godine mjesna zajednica Mionica 1 pristupila je bogatom projektu Razvojne mreže Ujedinjenih nacija (UNDP) koji nosi naziv “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Ova međunarodna institucija ocijenila je rad mjesne zajednice jednim od najboljih u BiH, a zajednicu uvrstila u projekt preko kojeg će se u narednih nekoliko godina uložiti značajna sredstva s ciljem boljeg funkcionisanja i poboljšanja života samih građana.

Kako bi se mještani upoznali sa projektom, kao i da bi se napravio dogovor oko najboljeg mogućeg iskorištavanja ovih  sredstava, u prostorijama mjesne zajednice su se u narednom periodu održali radionica i forum građana.

 

Na radionici koja je održana u julu konstatovano da je UNDP obezbijedio preko 30 hiljada maraka za mjesnu zajednicu Mionica 1, te je najavljeno da će projekti vezani za ova sredstva biti implementirani do kraja godine.

Forum građana održan je dvaput u avgustu, a građani su se ovom prilikom mogli izjasniti oko gorućih problema s kojima se susreću, a koji će biti uzeti u obzir pri realizaciji navedenih projekata unutar ove mjesne zajednice.

Treneri koji su koordinirali radionicom i forumima, te koji će preuzeti djelomičnu ulogu u realizaciji projekata su Merisa Huseljić i Edin Gibić.