Prijateljska utakmica: OFK Mionica 85 savladala Međiđu

OFK Mionica 85 je početak priprema za drugi dio sezone okrunila na najbolji mogući način, savladavši u prijateljskoj utakmici Međiđu sa 4:1.

Pred 50-ak gledalaca i po ugodnom vremenu za igru, domaćini su na Piskićki odigrali sasvim kvalitetnu utakmicu i zasluženo pobijedili rivala iz bolje rangirane lige.

Iako su gosti na startu preuzeli inicijativu, te napravili nekoliko poluprilika, ipak nisu uspjeli savladati Selimovića. Trebalo je domaćoj ekipi vremena da se posloži, te da se novopridošli igrači konsoliduju sa onim koji tu igraju duže vremena, pa je drugi dio prvog poluvremena donio znatno bolju igru. Iz prve prave šanse Mioničani su i poveli. Odbrani gostiju je pobjegao novi-stari igrač Mionice Mujdžić, te rutinski pospremio loptu u mrežu. Imali su domaćini još nekoliko dobrih prilika, a krajem prvog poluvremena nakon dobre kombinacije veznog reda Golać izlazi oči u oči sa gostujućim golmanom i matira ga za 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu gosti se otvaraju – rade visoki presing i bacaju sve karte u napad, što kroz kontre iskorištava brzonogi Aličković. Dva hirurški precizna pasa starosjedioca Begovića bila su dovoljna da se popularni “Erko” dvaput upiše u strijelce. Imali su domaćini još nekoliko prilika, ali zbog nedovoljne uigranosti i manjka koncentracije nisu uspjeli postići novi pogodak. Gosti su u posljednih 15-ak minuta napravili nekoliko solidnih šansi, a jednu od takvih su iskoristili u samom finišu utakmice. U jednoj gužvi u šesnaestercu gostujući igrač se dobro snalazi, šutira po golu, lopta zakača jednog od domaćih igrača i završava u golu Selimovića.

To je bio i konačan rezultat utakmice. U konačnici, može se reći da je to bila jedna izuzetno dobra, hvale vrijedna predstava domaćih fudbalera, koji će sa istim protivnikom, ali u gostima, odigrati još jednu utakmicu naredne nedjelje.