Manifestacija “Mionica – nekad i sad” od 20. do 23. jula

Tradicionalna kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Mionica – nekad i sad” održat će se od 20. do 23. jula tekuće godine.

Odlučeno je to jučer na sastanku Organizacionog odbora ovog mjesnog događaja, koji se uspješno organizuje već petu godinu zaredom. U četiri navedena dana na području mjesne zajednice Mionica 1 posjetitelji će imati priliku da uživaju u raznim kulturno-zabavnim dešavanjima, kao i u sportskom dijelu programa.

Kulturno-zabavni dio manifestacije će u skladu samog naziva biti baziran na nastupima nekadašnjih i sadašnjih izvođača narodne, sevdah i rok muzike, a očekuju se nastupi nekoliko renomiranih izvođača iz pomenutih muzičkih žanrova. I ove godine će u toku manifestacije biti upriličena tzv. “igranka”, po kojoj je ova mjesna zajednica u nedavnom vremenskom periodu bila nadaleko prepoznatljiva.

Sportski dio programa će ponajviše biti baziran na turniru u malom fudbalu, koji će od ove godine nositi naziv po našem dugogodišnjem prijatelju i sportisti Admiru Zrniću – Zrnetu, koji je prošle godine zbog teške bolesti izgubio bitku za život. Na prvom memorijalnom turniru u ime Zrneta očekuje se velik broj ekipa, a za najuspješnije takmičare bit će osiguran najbogatiji fond nagrada do sada. U okviru sportskog dijela također će se odigrati i turnir škola fudbala više odgovarajućih starosnih kategorija, kao i turnir veterana s područja Gradačca.

Manifestacija će u funkcionalnom smislu biti dodatno obogaćena potpuno renoviranom omladinskom salom u okviru “Doma”, koja će se moći koristiti kako za glavne, tako i za neke propratne sadržaje, kao i dječijim parkom koji će do početka ovog događaja biti uređen i spreman za najmlađe posjetitelje manifestacije.

U narednih nešto više od mjesec dana Organizacioni odbor manifestacije, kao i mnogi aktivisti iz raznih oblasti vrijedno će raditi kako bi i ove godine pripremili ugodan višednevni sadržaj kako za svoje mještane, tako i za posjetitelje cijelog Gradačca, a i šire. Detalje o svemu možete pratiti na web stranici mjesne zajednice, te na novoosnovanoj facebook grupi: Mjesna zajednica – Mionica 1.