Od ove godine memorijalni turnir u malom fudbalu “Zrno”: Nagradni fond 2.000 KM!

U okviru predstojeće manifestacije “Mionica nekad i sad” održat će se i prvi memorijalni turnir u malom fudbalu “Admir Zrnić – Zrno”, čiji će nagradni fond iznositi respektabilnih 2.000 konvertibilnih maraka.

Iako se ovakav tip turnira odigravao i u prethodne četiri godine otkako traje ova manifestacija, od ove godine će po prvi puta nositi ime po Admiru, koji je nakon teške bolesti na iznenađenje čitavog grada preminuo prošle godine. Organizacioni odbor ove manifestacije i članovi mjesne zajednice su u dogovoru sa porodicom “Zrneta” odlučili da se ubuduće ovaj turnir zove upravo po njemu. Vrijedan je to znak pažnje da se zauvijek sačuva sjećanje na hrabrog momka koji je svima bio prijatelj, a donedavno i prvotimac lokalnog kluba OFK Mionica 85.

Ove godine Organizacioni odbor očekuje najkvalitetniji turnir do sada, o čemu svjedoči i činjenica da će nagradni fond iznositi 2.000 km, što je najveća novčana cifra otkako se igra ovaj turnir. Iako su dogovori oko načina i sistema takmičenja još uvijek u toku, nastup na turniru najavilo je nekoliko ekipa s područja naše općine. Do kraja sedmice bi se trebao tačno utvrditi sistem po kojem će se turnir igrati, a u narednom periodu se očekuje i velik broj prijava novih ekipa s područja općine Gradačac, a i šire.

Manifestacija “Mionica nekad i sad” održat će se od 20. do 23. jula tekuće godine.