Mionica nekad i sad: Bogat zabavni program i tradicionalna igranka

Kombinovan muzički i umjetnički sadržaj, te tradicionalna igranka činit će dio kulturno-zabavnog programa ovogodišnje manifestacije “Mionica nekad i sad”, koja će se održati od 20. do 23. jula u mjesnoj zajednici Mionica 1.

Organizacioni odbor manifestacije odlučio je da od četiri predviđena dana dva budu u potpunosti ispunjena raznim muzičkim, kulturnim i zabavnim sadržajima različitih žanrova. Tako će nam drugi dan manifestacije, između ostalog, donijeti jedinstven sevdah, kvalitetnu narodnu muziku te izložbu fotografija koje se žele otrgnuti od zaborava, dok će se trećeg dana održati tradicionalna igranka na kojoj se kao i svake godine očekuje velik broj posjetitelja.

Podsjećamo, tokom četiri dana će se igrati i prvi memorijalni turnir “Admir Zrnić – Zrno”, ali i mini turniri za škole fudbala i veterane. Manifestacija je organizovana tako da će od četvrtka do nedjelje glavni dio programa, koji će se održavati u Omladinskoj sali ili na poligonu, pratiti kvalitetna muzika, velik broj ugostiteljskih usluga, te nezaobilazni program za najmlađe.