Intenzivirani radovi na izgradnji dječijeg parka i uređenju sportskog poligona

Proteklih dana u mjesnoj zajednici Mionica 1 su intenzivirani radovi na izgradnji dječijeg parka, te rekonstrukciji i uređenju sportskog poligona.

Cilj je da se ovim radovima ispune svi preduslovi za što uspješnije i kvalitetnije održavanje tradicionalne kulturno-zabavne i sportske manifestacije “Mionica nekad i sad” do čijeg početka su ostale dvije sedmice.

Dječiji park bi ove godine trebao po prvi puta biti u funkciji tokom održavanja ove manifestacije, a nakon toga će svakako ostati idealno mjesto za najmlađe mještane koji će u njemu moći provoditi svoje vrijeme. Dodatna pogodnost je to što će se park nalaziti u neposrednoj blizini mjesne škole, pa roditelji neće morati brinuti gdje i kako njihova djeca provode svoje pauze tokom škole.

Rekonstrukcija poligona izvršava se kao i prošlih godina, s ciljem da se podloga, ali i propratni elementi na odgovarajući način pripreme za održavanje tradicionalnog turnira u malom fudbalu. Ove godine će se pored uobičajenih radnji postaviti i visoke mreže iza golova, koje će spriječiti gubljenje lopti, ali i oštećenje tuđe imovine koja se nalazi oko sportskog poligona.

Detaljnije o radovima možete pogledati u foto-galeriji.

Previous Image
Next Image

info heading

info content