Izložite svoje stare fotografije Mionice na predstojećoj manifestaciji

U okviru ovogodišnje manifestacije “Mionica nekad i sad” održat će se izložba starih fotografija Mionice u kojoj mogu učestvovati svi mještani sa odgovarajućim fotografijama.

Cilj izložbe je da otrgne od zaborava sve ono što se dešavalo nekada na ovim prostorima, te da prisutne podsjeti ili poduči kako se nekada živjelo, radilo i zabavljalo na prostorima na kojima su odrastale prethodne generacije.

S tim u vezi, izložba i nosi naziv u skladu same manifestacije – Mionica nekad – a iz Organizacionog odbora poručuju kako vjeruju da će mnogi mještani svojim fotografijama upotpuniti ovu izložbu, ali i cjelokupnu manifestaciju. Kultura, sport, zabava, tradicionalne igranke, “sjedaljke” na javnim mjestima, razne građevine, institucije, stare ulice, alati i oruđa, značajni ljudi – samo su neke od tematika koje mogu biti zastupljene u fotografijama mještana. Jedini eliminatorni kriterij je da fotografije pripadaju starijem dobu obližnjih naselja.

Fotografije u analognom formatu se mogu dostaviti lično u prostorije mjesne zajednice, dok se u digitalnom formatu mogu poslati na facebook stranicu mjesne zajednice ili mail adresu mjesne zajednice: mzmionica1@gmail.com.