Sve spremno za održavanje memorijalnog turnira “Zrno”: Prva nagrada 1.200 KM!

Nagradni fond prvog memorijalnog turnira u malom fudbalu “Admir Zrnić Zrno” koji će se održati u okviru manifestacije “Mionica nekad i sad” iznosit će 2.000 KM. Za pobjednike je predviđeno 1.200 KM, drugo mjesto osvojit će 500 KM, dok će trećeplasiranoj ekipi pripasti 300 KM.

S tim u vezi, nagradni fond je, za razliku od prošlogodišnjeg tradicionalnog turnira ove manifestacije, utrostručen pa se slobodno može reći da se navedene cifre ne bi postidjeli ni organizatori nekih većih, gradskih turnira. Organizaciji prvog memorijalnog turnira u ime nekadašnjeg fudbalera Mionice 1 se od starta pristupilo vrlo ozbiljno, a i dalje se vrijedno radi na pripremi svih aspekata koji su važni za održavanje turnira bez većih propusta. Utvrđene su propozicije takmičenja kao i službena lica, a sportski poligon kod “Doma” je u potpunosti očišćen, dorađen i spreman za igru.

Uzevši u obzir da će se turnir zbog velikog broja utakmica igrati do kasno u noć, obezbijeđeni su i novi, mnogo jači reflektori, koji su montirani prije nekoliko dana.

Podsjećamo, utakmice u sklopu turnira će se igrati sva četiri dana tokom trajanja manifestacije, počevši od 20. jula i zaključno sa 23. julom, a osim turnira za seniore održat će se, kao i prošle godine, turniri odgovarajućih škola fudbala, te veterana.

Prijave za turnir su još uvijek u toku, a kotizacija iznosi 100 KM. Ekipe se mogu prijaviti najkasnije do utorka (18. juli). Prijave se mogu izvršiti lično u prostorijama mjesne zajednice, na kontakt telefone: 061/667-663 (Damir Hećimović – Košćura) i 061/639-931 (Damir Vuković), ili putem mail adrese mjesne zajednice: mzmionica1@gmail.com.