Zabavni dio manifestacije dodatno obogaćen: Na tradicionalnoj igranci nastupa TNT bend

Zabavni dio manifestacije “Mionica nekad i sad” koja će se održati od 20. do 23. jula dodatno je obogaćen, a na tradicionalnoj igranci svirat će etablirani tuzlanski pop-rock bend TNT.

Podsjećamo, kulturno-zabavni dio manifestacije će u skladu samog naziva biti baziran na nastupima nekadašnjih i sadašnjih izvođača narodne, sevdah i rok muzike, a očekuju se nastupi nekoliko renomiranih izvođača iz pomenutih muzičkih žanrova. Muzički dio započet će u petak 21. jula, drugog dana manifestacije, kada će biti upriličeno veče sevdaha, uz nezaobilazne nastupe starijih i mlađih gradačačkih sevdalija. Ulaz drugog dana će biti slobodan.

Pored toga, i ove godine će u toku manifestacije biti upriličena tzv. “igranka”, po kojoj je ova mjesna zajednica u nedavnom vremenskom periodu bila nadaleko prepoznatljiva. Igranka će se održati u subotu 22. jula, trećeg dana manifestacije, a svirat će TNT bend. Ulaz će se naplaćivati 3 KM.

Tokom manifestacije, u trajanju sva četiri dana, održavat će se i prvi memorijalni turnir “Zrno”, kao i izložba starih fotografija na kojoj mogu učestvovati svi mještani. Kulturno-zabavni program održavat će se u rekonstruisanoj i uređenoj omladinskoj sali, dok će za goste koji budu boravili vani i pratili turnir biti obezbijeđen šator, uz odgovarajuće ugostiteljske usluge.