Danas drugi dan manifestacije: Očekuju nas nastavak turnira, veče sevdaha i izložba fotografija

Drugi dan manifestacije “Mionica nekad i sad” bit će znatno bogatiji u odnosu na prvi. Osim nastavka odigravanja prvog memorijalnog turnira “Admir Zrnić – Zrno”, prisutni će moći uživati u večeri sevdaha, kao i u izložbi starih fotografija.

Prvog dana manifestacije se u okviru turnira odigralo devet utakmica, a preostale utakmice bi se trebale odigrati danas. Osim sportskog dijela takmičenja, održat će se i svojevrsan kulturno-umjetnički i zabavni program – veče sevdaha i izložba fotografija.

U duhu samog naziva manifestacije, na večeri sevdaha nastupit će mlađe i starije generacije izvođača, i to u pratnji orkestra “Beganče”. Pored nastupa sevdalija, prisutni će moći pogledati izložene fotografije na temu “Mionica nekad”, koje za cilj imaju otrgnuti od zaborava i podsjetiti kako se nekad živjelo, radilo i zabavljalo na ovim prostorima.

Turnir će se kao i do sada odigravati na sportskom poligonu, dok će kulturno-umjetnički i zabavni program biti održan u omladinskoj sali “Doma”. Ulaz je slobodan.