Danas treći dan manifestacije: Očekuju nas nastavak turnira i tradicionalna igranka

Treći dan manifestacije “Mionica nekad i sad” bit će sadržajno bogat, a najveća pažnja bi trebala biti usmjerena na završnu fazu grupnog takmičenja turnira, te na tradicionalnu igranku.

Program počinje od 17 sati, kada će biti obezbijeđene sve ugostiteljske usluge u smislu hrane i pića. Već od 18 sati prisutni će imati priliku uživati u natjecanju škola fudbala. Najmanje četiri škole fudbala takmičit će se po odgovarajućim generacijskim dobima, baš kao i u protekla dva dana.

Nastavak glavnog dijela turnira predviđen je za 19:30, a očekuje se odigravanje šest utakmica koje će iznjedriti preostale polufinaliste za završni dio turnira koji će se odigrati sutra. Najbolju šansu za plasman u polufinale imaju ekipe Gradex i Krčevina u grupi A, odnosno Željo Novalići u grupi B.

Večeras se očekuje i nastup veterana, koji bi svoje utakmice trebali odigrati od 20:30 sati. Veterani već tradicionalno nastupaju na turniru u okviru ove manifestacije, pa se i večeras očekuje interesantan takmičarski okršaj.

Večerašnji program zaokružit će muzički segment manifestacije, odnosno tradicionalna igranka koja bi trebala početi od 21 sat.  U omladinskoj sali “Doma” nastupit će etablirani pop-rock bend TNT iz Tuzle, a ulaz je 3 konvertibilne marke.