Drugog dana manifestacije održano veče sevdaha

Drugog dana manifestacije “Mionica nekad i sad” održano je veče sevdaha na kojem je nastupilo više sevdalija, izvodeći neke od najpoznatijih pjesama ovog tradicionalnog bh. žanra muzike.

U pratnji harmonikaša Vahida Hećimovića i klavijaturiste Avde Beširevića, publici su se pjesmama predstavile mlađe i starije generacije sevdalija. Najmlađi od njih, Sedin Pandžić, otvorio je ovo muzičko veče, da bi nakon njega nastupio Esad Hećimović. Poslije njega je svoje numere otpjevao i uz pomoć saza odsvirao Smajil Mešanović, koji je iskoristio priliku i prisutnoj publici ispričao nekoliko anegdota vezanih za njegov rad sa sazovima, šargijama i drugim sličnim instrumentima. Nakon njega nastupio je Esad Klopić koji se također obratio publici i sa nekoliko interesantnih opaski nasmijao sve prisutne. Šlag večeri bio je nastup renomiranog izvođača Džavida Pamukovića, koji je publiku digao na noge i još jednom pokazao zavidno umijeće u izvođenju sevdalinke.

Publika se sinoć u omladinskoj sali dobro zabavljala nešto više od dva sata, o čemu najbolje svjedoči činjenica da su odma po završetku nastupa uz pratnju muzičara-svirača otplesali narodno kolo. Sjajna je to uvertira za ono što nas čeka večeras, a to je igranka na kojoj će nastupiti etablirani pop-rock bend iz Tuzle – TNT.

Vrijedi reći da se na početku večeri sevdaha prisutnim obratio predsjednik mjesne zajednice Mionica 1 Denis Begović, poručivši kako je ova dobro organizovana manifestacija produkt marljivog i predanog rada, koji uostalom karakteriše cjelokupno funkcioniranje ove mjesne zajednice koja je jača nego ikad i konstantno se nastavlja razvijati i rasti.

Detalje sa večeri sevdaha možete pogledati u foto-galeriji.

Previous Image
Next Image

info heading

info content