Završen memorijalni turnir “Zrno”: Osvajač Željo Novalići

Prvi memorijalni turnir “Admir Zrnić – Zrno” koji se odigravao na sportskom poligonu mjesne zajednice Mionica 1, a u okviru pete manifestacije “Mionica nekad i sad”, završen je jučer u kasnim noćnim satima. Pobjednik turnira je ekipa Željo Novalići, drugoplasirana je Krčevina, dok je treće mjesto osvojio Omladinac 68.

Publika je željno iščekivala polufinalne susrete između Želje i Gradexa, odnosno Omladinca i Krčevine, o čemu svjedoči činjenica da je prostor oko poligona bio popunjen i prije početka odigravanja ovih mečeva. Još tokom polufinalnih utakmica bilo je evidentno da će završnicu turnira karakterizirati visok tempo, kvalitetna igra i neizvjesnost. U prvom polufinalnom dvoboju ekipa Željo Novalići je sa 4:3 savladala Gradex, u utakmici u kojoj su po dva puta vodile obje ekipe. Ipak, Željo je uspio sačuvati svoje drugo vodstvo i plasirati se u finale. U drugoj utakmici uzbuđenje je doseglo vrhunac. Omladinac je nakon 12 minuta igre vodio sa 3:0 i kada se činilo da su siguran putnik u finale, ekipa Krčevine se uzdigla na jedan veći nivo i uz timsku igru došla do preokreta. Na kraju je semafor pokazivao 4:3 u korist Krčevine, na opšte oduševljenje većine prisutne publike.

Nedugo zatim, u utakmici za treće mjesto sastali su se Gradex i Omladinac, a nakon prvog poluvremena bilo je jasno da pobjednik može biti samo jedan. Već nakon prvih 15 minuta, Omladinac je vodio sa visokih 5:0. Nametnuli su svoj tempo i kažnjavali sve greške Gradexa, koji je u ovu utakmicu ušao s vidnim nedostatkom morala i želje za trijumfom. Poraz iz polufinalnog susreta ipak nije poljuljao Omladinac, tako da su publici priredili efikasnu fudbalsku predstavu, te na kraju slavili sa 10:5.

Uslijedio je šlag večeri – finalni susret koji se za razliku od prethodnih utakmica igrao 2X20 minuta. U prvih 20 minuta je to bila nešto tvrđa borba između najboljih ekipa turnira, ali Željo Novalići iskorištavaju dvije vezane greške Krčevine i sa dva brza pogotka prave dobru zalihu za drugo poluvrijeme. U drugom dijelu utakmice Krčevina se morala otvoriti kako bi rezultat učinila aktivnim, ali sve što su uspjeli je postići počasni pogodak. Željo je iskoristio kockanje Krčevine s dodatnim igračem u polju (golman-igrač), te na kraju pobijedio s visokih 6:1.

Uslijedila je svečana ceremonija na kojoj je predsjednik mjesne zajednice Mionica 1 Denis Begović dodijelio odgovarajuće zahvalnice, diplome i novčane nagrade, što je publika ispratila velikim aplauzom. Pobjednicima je pripalo 1.200 KM, drugoplasirani tim je osvojio 500 KM, dok je treća ekipa dobila 300 KM. Nakon turnira Begović je istakao kako je prezadovoljan odigranim turnirom, kao i čitavom manifestacijom “Mionica nekad i sad”.

“Sve je prošlo u najboljem redu. Imali smo posjećenu omladinsku salu tokom dva dana kulturno-umjetničkog i zabavnog sadržaja, dok je turnir aktivno praćen sve četiri dana manifestacije. Turnir je prošao bez ikakve mrlje i možemo reći da smo njime prezadovoljni. Na ovome ipak ne treba stati. Naredne godine, na drugom memorijalnom turniru za našeg Zrneta očekujemo još jače takmičenje u smislu nagradnog fonda i prijavljenih ekipa, a samim tim i kvalitete fudbala. Mjesna zajednica Mionica 1 još jednom pokazuje da u svim segmentima konstantno ide naprijed”, poručio je za kraj Begović.

Detalje sa završne večeri turnira, kao i svečane ceremonije možete pogledati u foto-galeriji.

Previous Image
Next Image

info heading

info content