OFK Mionica 85 u “generalci” izgubila od Izbora u Brčkom

U posljednoj pripremnoj utakmici pred početak 3. Lige TK – Sjever za sezonu 2017/18, OFK Mionica 85 je ostvarila gostujući poraz. U Brčkom je bolji bio Izbor (4:2).

Bila je to utakmica u kojoj je Aziz Hećimović napravio određene rotacije pokušavajući pronaći odgovarajuću formaciju za predstojeću sezonu, ali i dao priliku mlađim igračima, pa tako konačan rezultat ne treba toliko zabrinjavati. Ono što ipak treba zabrinjavati je velik broj golova koje Mioničani primaju u posljednje vrijeme, na čemu svakako treba raditi prije početka, ali i u toku prvenstva.

Baš kao i protiv Zeljine 76, Mioničani su loše otvorili susret. Slabo su se postavljali, kasnili na loptu i gubili duele, a evidentna je bila puno veća želja i htijenje domaćih igrača. Već na početku su domaći nametnuli svoj tempo, a nakon nekoliko prodora po desnoj strani uspjeli i postići pogodak. Jedan gostujući igrač je naletio na oštar centaršut i s vrha šesnaesterca snažno šutirao u suprotni ugao i bilo je to 1:0. Tada su se izabranici Aziza Hećimovića malo probudili, počeli igrati svoju igru i ubrzo izjednačili. Mladi Edis Hećimović je sjajno šutirao u suprotnu stranu gostujućeg golmana i postigao svoj prvijenac, te vratio stvari na početak. Nakon toga se igralo dinamično – domaći su imali nešto više izglednih šansi, ali su i Mioničani nekoliko puta prijetili preko Aličkovića i Gibića. Treba izdvojiti i nekoliko sjajnih odbrana Mirnesa Hećimovića koji je danas u nedostatku golmana odlučio stati na gol. Tako se na odmor se otišlo neriješenim rezultatom.

U drugom poluvremenu trener Hećimović je napravio određene promjene, te nekim igračima izmijenio pozicije kako bi uvidio njihovu sposobnost igranja na više mjesta na terenu. U tim trenucima je ekipa izgledala pomalo raštimano – domaći su imali terensku inicijativu, u sredini igrali sa dosta dodavanja, te tjerali Mioničane da mnogo trče. Domaći su u tom periodu napravili nekoliko vrlo dobrih šansi, a dvije pospremili u mrežu iz neposredne blizine. U oba slučaja po desnoj strani je prošao protivnički bek i centrirao u sredinu gdje su napadači nesmetano završavali akcije. Vidjevši da nemaju šta izgubiti, Mioničani su se otvorili. Nakon jedne duge lopte Terzića, Zrnić prebacuje loptu u prostor za Aličkovića, ali mu protivnički golman brani dobru šansu. Ubrzo nakon toga Mioničani su smanjili rezultat. Iz slobodnog udarca je golmanov ugao precizno pogodio kapiten Begović. Iako se činilo kako Mioničani imaju dovoljno snage, a i realne šanse da dođu do izjednačenja, to se ipak nije dogodilo. Nakon još jedne nesmotrenosti na lijevoj strani, dolazi novi gol, što će se na kraju ispostaviti konačnim rezultatom.

Ova utakmica je trebala otkloniti i posljednje dileme oko formacije i sistema rotacije u OFK Mionica 85 za sezonu koja počinje narednog vikenda. Svoju prvu utakmicu Mioničani će igrati protiv Slobode iz Mujkića, a nadaju se pozitivnom rezultatu i uspješnom otvaranju sezone.