Dječiji park u Mionici 1 pun pogodak: svakodnevna velika posjećenost i pregršt zabave

Dječiji park u mjesnoj zajednici Mionica 1, koji je izgrađen i zvanično pušten u upotrebu prije par mjeseci, svakodnevno bilježi velik broj posjeta, a prema riječima roditelja predstavlja pun pogodak.

Velika posjećenost parka na dnevnoj bazi značajan je pokazatelj da je ovakav tip prostora namijenjenog za druženje i zabavu najmlađih mještana bio izuzetna potreba. Kako kažu iz mjesne zajednice, park bilježi neočekivan broj posjeta, što je svakako pozitivna stvar i vjetar u leđa za buduće projekte u okviru mjesne zajednice. Podsjetimo, u parku je postavljen veoma bogat mobilijar kojeg između ostalog čine klackalice, ljuljačke i tobogan, a prostor je dodatno obogaćen klupama za sjedenje, kantama za smeće i mekim šljunkom kao pogodnom podlogom za djecu.

Dodatna pogodnost je to što se park nalazi u neposrednoj blizini mjesne škole, poligona i društvenog doma, što ga čini pristupačnim za djecu svih uzrasta. Iz navedenog se može zaključiti da će oni mlađi mještani mjesne zajednice zasigurno provoditi mnogo vremena u njemu, pa će boravak na čistom zraku i u prijatnom okruženju svakako doprinijeti njihovom pravilnom fizičkom i psihičkom razvoju.

Vrijedi napomenuti da u ovom infrastrukturnom projektu nisu bili zapostavljeni ni nešto stariji mještani, čemu u prilog ide izgrađena velika betonska šahovska ploča, na kojoj mještani svakodnevno uživaju u igri i međusobnom druženju.

Podsjetimo, ovaj projekt implementiran je kroz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), a u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”. Projekt je suštinski predstavljao zajedničku inicijativu vlada Švicarske i Švedske, a provodio ga je UNDP.

Kako to izgledaju svakodnevne aktivnosti u dječijem parku u mjesnoj zajednici Mionica 1 pogledajte u foto-galeriji.

Previous Image
Next Image

info heading

info content