Nova visoka pobjeda Mionice 85: Na Piskićki pala Zeljina 76

U posljednjoj domaćoj utakmici prvog dijela sezone u okviru 3. Lige TK – Sjever 2017/18, OFK Mionica 85 je sa visokih 6:0 savladala Zeljinu 76.

Početak utakmice obilježio je manjak igrača gostiju, ali uprkos želji Mioničana da se utakmica odgodi do kompletiranja prve postave Zeljine, na inicijativu delegata utakmica je morala početi u naznačenom vremenu. Ubrzo su gosti kompletirali jedanaestoricu na terenu, ali zbog ranog crvenog kartona jednog gostujućeg igrača, većinu utakmice odigrali su sa desetoricom. Domaći tim brojčanu nadmoć na terenu nije u potpunosti iskoristio, ali je u prvom dijelu ipak uspio postići četiri pogotka. Iako su zabilježili velik broj promašaja, napadači su nekoliko puta bili precizni – Zrnić dva puta, Begović (Denis) i Aličković po jednom.

U drugom poluvremenu se nije puno toga mijenjalo. Pretežno se igralo na polovici gostiju – Mioničani su kreirali, ali i promašivali šanse, da bi se u strijelce do kraja upisali samo Hećimović (Edis) i još jednom Begović. Gosti su napravili dvije dobre šanse, od čega je jedna završila pored gola, a druga na prečki Hećimovića (Mirnes) koji danas nije imao puno posla. Iako je ubilježena nova velika domaća pobjeda, ostaje dojam da je mogla biti i značajno veća.

Mioničanima do kraja prvog dijela sezone ostaje još jedna zaostala gostujuća utakmica koju će narednog vikenda odigrati sa Izborom koji je polusezonski prvak. Tada će se znati kompletan učinak ovogodišnje polusezone. Do sada, Mioničani su po indeksu gol-razlike druga ekipa lige (+15, Izbor ima +22), ali stanje na tabeli ne govori tako. OFK Mionica 85 je nakon šest kola, naime, tek na petom mjestu.