Manifestacija “Mionica – nekad i sad” od 20. do 22. jula

Tradicionalna kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Mionica – nekad i sad” održat će se od 20. do 22. jula tekuće godine.

Odlučeno je to na proteklom sastanku Organizacionog odbora ovog mjesnog događaja, koji se uspješno organizuje već šestu godinu zaredom. U tri navedena dana na području mjesne zajednice Mionica 1 posjetitelji će imati priliku da uživaju u raznim kulturno-zabavnim dešavanjima, kao i u sportskom dijelu programa.

Ove godine je poseban akcent stavljen upravo na sportski dio programa, sa željom da se održi visok kvalitet natjecateljskog turnira u malom fudbalu. Turnir po nazivu našeg dugogodišnjeg prijatelja i sportiste – Admir Zrnić Zrno – bit će odigran prva dva dana manifestacije (20. i 21. jula), a kao i prošle godine očekuje se velik broj ekipa. Kotizacija za učešće na turniru je 100 KM, dok je nagradni fond 2000 KM.

Kulturno-zabavni dio manifestacije će u skladu samog naziva baš kao i do sad biti baziran na nastupima nekadašnjih i sadašnjih izvođača narodne, sevdah i rok muzike, a posebnu pažnju će privući grupa “Condor” koja će svirati tokom muzičkog dijela programa. U sklopu ovog dijela bit će upriličena i tzv. “igranka”, po kojoj je ova mjesna zajednica u nedavnom vremenskom periodu bila nadaleko prepoznatljiva.

U narednih 20-ak dana Organizacioni odbor manifestacije, kao i mnogi aktivisti iz raznih oblasti vrijedno će raditi kako bi i ove godine pripremili ugodan višednevni sadržaj kako za svoje mještane, tako i za posjetitelje cijelog Gradačca, a i šire. Detalje o svemu možete pratiti na web stranici mjesne zajednice, a za sve prijedloge, sugestije i upite možete se obratiti u prostorije mjesne zajednice, ili na broj telefona: 061639931.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *