“Mionica nekad i sad”: Tradicionalna igranka, nastupi raznih izvođača, izložba fotografija…

Kulturno-zabavni dio manifestacije “Mionica nekad i sad”, koja će se održati od 20. do 22. jula, činit će tradicionalna igranka uz nastupe mnogih izvođača, kao i izložba fotografija.

Kao i u prethodnih pet godina, kulturno-zabavni dio manifestacije će u skladu samog naziva biti baziran na nastupima nekadašnjih i sadašnjih izvođača narodne, sevdah i rok muzike, a za kompletan doživljaj bit će zadužen bend “Condor”. Bit će to svojevrsna “igranka” po kojoj je ova mjesna zajednica u nedavnom vremenskom periodu bila nadaleko poznata.

U sklopu ovog dijela programa održat će se i izložba fotografija. Podsjetimo, izložba fotografija je aktivnost koju je Organizacioni odbor mjesne zajednice po prvi put uveo prošle godine, a uzevši u obzir veliko interesovanje mještana za ovu izložbu, organizovana je i ove godine. Tema ovogodišnje izložbe bit će vjenčanja, svadbe i slični događaji. Izložba fotografija je otvorena za sve mještane, a ako želite izložiti neke svoje fotografije bez obzira da li se radi o starijim ili sadašnjim vremenima, obratite se u prostorije mjesne zajednice.

Kulturno-zabavni program održavat će se vani, a bit će obezbijeđeni šatori, uz odgovarajuće ugostiteljske usluge. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova program će se preseliti u prostorije nedavno rekonstruisane i uređene omladinske sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *