Uspješno završena još jedna manifestacija “Mionica nekad i sad”

Šesta kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Mionica nekad i sad” zvanično je privedena kraju, a Organizacioni odbor manifestacije ne krije zadovoljstvo za još jedan uspješno organizovan događaj na području mjesne zajednice Mionica 1.

U protekla tri dana mještani Mionice 1, ali i cijelog Gradačca mogli su uživati u kvalitetnom programu sportskog, kulturnog i zabavnog tipa, iz čega se moglo zaključiti da je ova manifestacija iz godine u godinu zaista sve obimnija, a samim time i jača. Ove godine manifestaciju je primarno otvorio sportski dio programa – 2. memorijalni turnir u malom fudbalu “Admir Zrnić Zrno”, na kojem je nastupalo deset ekipa podijeljenih u dvije grupe. Turnir je trajao dva dana, a na kraju su laskavu titulu najbolje ekipe ponijeli Novalići, koji su novi-stari šampioni, uzevši u obzir da su na ovom turniru slavili i prošle godine.

Drugi dan manifestacije, osim završnice turnira u malom fudbalu, donio je i natjecanja škola fudbala i veterana, kao i turnir u šahu i stonom tenisu. Škole fudbala su tradicionalno otvorile drugi dio sportskog programa, a veterani su bili interesantna uvertira za nastavak turnira, koji je na kraju trajući do kasnih večernjih sati iznjedrio dosta dobrog fudbala kojeg se ne bi postidjeli ni organizatori puno jačih turnira. Turnir u šahu se također odigrao u toku drugog dana manifestacije, a najbolji među osam takmičara je bio Mujdanović Suad. Najbolji stonoteniser manifestacije “Mionica nekad i sad” je Kavazović Vedad, koji je bio bolji od 11 preostalih takmičara.

Treći dan manifestacije bio je predviđen za kulturno-zabavni program, a šlag na tortu bili su nastupi raznovrsnih izvođača u omladinskoj sali mjesne zajednice Mionica 1. Iako je prvobitan plan bio da se ovaj dio programa održi na otvorenom, kiša je organizatorima pokvarila planove, pa se sve ovo moralo preseliti u zatvoreni prostor, odnosno u salu mjesne zajednice. Međutim, to nije pokvarilo raspoloženje prisutnim gostima. Nekoliko mladih i nešto starijih pjevača zabavljalo je publiku tokom cijele noći, a između numera je nekoliko puta svoje umijeće pokazalo kulturno-umjetničko društvo Gradačac, na čelu sa koreografkinjom Selmom Begović. Na kraju je svojevrsnu igranku u potpunosti preuzeo Condor bend, koji je inače muzički pratio sve prethodne izvođače, i publiku sa kvalitetnim nastupom dobro zabavljao do kasno u noć.

Tokom ovog zabavnog dijela programa prisutnima se obratio i Općinski načelnik Edis Dervišagić, koji je istakao kako je ponosan na ovu mjesni zajednicu, kao i na manifestaciju koja je posebna na svoj način, jer okuplja raznovrsne ljude s različitim interesima, te je kao takva jedinstvena na ovim područjima. Tom prilikom predsjednik mjesne zajednice Mionica 1 Denis Begović uručio je Općinskom načelniku zahvalnicu za sveobuhvatan doprinos u razvoju kako mjesne zajednice tako i ove manifestacije, te tako na simboličan način odao počast svemu što je gospodin Dervišagić učinio za Mionicu 1 u proteklom periodu.

Ovim aktivnostima spušten je zastor na još jednu manifestaciju Mionica nekad i sad, koja je i ove godine po svim parametrima pokazala da i jedna ne tako velika mjesna zajednica poput Mionice 1 ima šta za ponuditi ne samo svojim mještanima, nego i kompletnom gradu. Iz Organizacionog odbora su istakli da je sve to plod dugogodišnjeg i mukotrpnog truda i rada, te su se ujedno zahvalili svojim mještanima i publici koja ih vjerno prati i podržava u svemu što rade. Naredne godine, kako ističu, Mionica 1 će biti još jača, a sa njome i manifestacija “Mionica nekad i sad” koja je vjerno predstavlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *