OFK Mionica 85 visokom pobjedom započela novu sezonu

OFK Mionica 85 je u prvom kolu 3. Lige TK – Sjever za sezonu 2018/19 na domaćem terenu visokim rezultatom savladala Zeljinu 76′ i tako na najbolji mogući način otvorila novu sezonu (7:0).

Nakon početnog ispitivanja snaga, Mionica je u potpunosti preuzela inicijativu koju je imala tokom čitavog susreta. U prvom poluvremenu se igralo samo na polovini Zeljine, a prilike su se redale kao na traci. Golijadu je otvorio Zrnić, da bi nekoliko minuta poslije pogodio i Hećimović (Edis). Mionica je nastavljala napadati, a ofanzivnu igru po treći put je krunisao Hećimović (Senad), što se ispostavilo kao konačan rezultat prvog dijela. Treba reći da je Mionica u prvih 45 minuta imala još nekoliko odličnih šansi preko Zrnića, Begovića, Hećimovića i Huskića, ali ih nisu uspjeli iskoristiti.

U drugom poluvremenu su izabranici Aziza Hećimovića nastavili s ofanzivnom igrom, pa su već na otvaranju postigli novi pogodak, a strijelac je bio Gibić (Amel). Nakon toga je Mionica smanjila tempo, te igrala “od noge do noge”. Kroz takvu igru su stvorili još nekoliko šansi, ali su ipak bili neprecizni. Peti pogodak je ujedno bio i potez utakmice, kada je Huskić sjajno iz slobodnog udarca pogodio nebranjeni dio mreže na opće oduševljenje 50-ak navijača na Piskićki. Do kraja se u strijelce upisao i Omerčić efektnim golom iskosa, a konačan rezultat postavio je Gibić svojim drugim pogotkom.

Treba reći kako je na početku ove sezone Mionicu pojačalo nekoliko mlađih igrača, koji su se vrlo dobro uklopili u sistem igre, što se vidjelo i u pripremnim utakmicama. Mionica je nakon prvog kola zbog gol razlike prvoplasirana, a naredno kolo gostuje ekipi Slobode iz Mujkića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *