Podnošljiv poraz OFK Mionice 85 u prvoj pripremnoj utakmici

U prvoj pripremnoj utakmici za nastavak sezone, OFK Mionica 85 je danas poražena od ekipe 12. decembar iz Rajske (0:2).

Pred onim najvjernijim navijačima Mioničani su utakmicu otvorili solidno, iako se od starta mogao primijetiti nedostatak fizičke spreme i uigranosti. Defanzivno se igra svodila na puno trke, ali i faula, dok se ofanzivno igra mnogo preskakala – duge lopte su dovele do toga da se najmanje igralo na sredini terena. Gosti su najprije nekoliko puta zaprijetili iz prekida, ali na golu je dobro reagovao Hećimović. Kada su se Mioničani konačno konsolidovali i zaigrali bolje u sredini terena, napravili su dvije vrlo dobre šanse, ali jednom je Krajnović bio neprecizan, a drugi puta mu je lopta pobjegla. Na odmor se otišlo bez golova, uz izjednačenu igru.

Drugo poluvrijeme gosti su otvorili ofanzivnije, sa tri napadača, što je Mioničanima donekle poremetilo koncepciju igre. Za pomalo nonšalantnu igru kažnjeni su nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu kada je nakon jedne polukontre igrač Rajske šutirao prema golu, lopta je zakačila jednog domaćeg igrača i završila u golu nemoćnog Hećimovića. Međutim, domaćini se nisu predavali, nastavili su igrati još ofanzivnije i napravili nekoliko dobri šansi, ali Krajnović i Begović nisu bili precizni. Drugi gol stiže u samom finišu utakmice, kada je slabe reakcije neiskusnih momaka iz odbrane iskoristio jedan gostujući igrač i tako postavio konačan rezultat utakmice.

Vrijedi reći kako su Mioničani odigrali sasvim solidnu utakmicu, uzevši u obzir da su prethodno imali samo tri treninga, a ovo je bila prva pripremna utakmica za nastavak sezone. Kada se tome pridoda činjenica da su danas na teren istrčali mnogi golobradi mladići kojima je ovo prva koliko-toliko takmičarska utakmica, ne treba biti nezadovoljan današnjom igrom. Činjenica je da samo može biti bolje od ovoga, što će pokazati i vrijeme.

Mioničani će naredne sedmice nastaviti sa treninzima po ustaljenim terminima. Trenirat će se utorkom, četvrtkom i petkom od 17 sati. Naredna pripremna utakmica odigrat će se protiv NK Tramošnice, a ostali detalji uključujući mjesto i satnicu bit će objavljeni naknadno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *