U pripremnoj utakmici OFK Mionica 85 savladala NK Tramošnicu

U drugoj pripremnoj utakmici koju su Mioničani odigrali pred svojim navijačima, slavili su protiv gostujuće Tramošnice bez primljenog gola (1:0).

Izabranici Almira Hećimovića su odigrali hrabro i čvrsto, te na kraju zasluženo slavili. Pridoda li se tome činjenica da su Mioničani igrali bez nekoliko standardnih igrača, a da su okosnicu tima činili i neki mlađi igrači, ova pobjeda je još vrijednija. U nedostatku velikog broja igrača, priliku su dobili i neki vrlo mladi igrači.

Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Krajnović, a vrijedi istaknuti i dobru partiju golmana Hećimovića, koji je skinuo nekoliko zicera i time obezbijedio pobjedu domaćinu.

Podsjetimo, u prvoj pripremnoj utakmici Mioničani su izgubili od Rajske 2:0, u utakmici u kojoj su većinu vremena bili ravnopravan, a možda i bolji protivnik. Na kraju su kumovali greškama koje su posljedica neiskustva nešto mlađih igrača.

Mioničani i ove sedmice nastavljaju s treninzima i pripremama za nastavak sezone. Treninzi su kao po ranije dogovorenim terminima od 17 sati utorkom i četvrtkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *