Nova pobjeda OFK Mionice 85: U gostima pala Tramošnica

U pretposljednjoj pripremnoj utakmici za nastavak takmičenja u 3. Ligi TK – Sjever, OFK Mionica 85 je sa 2:0 savladala ekipu NK Tramošnica.

Početak utakmice nije nagovještavao pobjedu Mioničana, uzevši u obzir da su slaba igra u sredini terena i pomalo nesigurna odbrana ostavljali dojam neuigrane ekipe koja mora poraditi na još nekoliko važnih segmenata igre. U prvih 45. minuta se igralo pretežno na sredini terena. Mioničani nisu uspjeli preuzeti inicijativu, dok su domaćini preskakanjem igre pokušali doći do kvalitetne prilike za postizanje gola. Puno grešaka je kumovalo poluprilikama na obje strane, ali bez izrazitih šansi, pa je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

U drugo poluvrijeme su Mioničani ušli puno bolje. Bolja postavka tima, te strpljiva igra u odbrani i na sredini terena donijeli su puno bolju, tečniju i sigurniju igru. Mioničano su ovakvom igrom iznjedrili nekoliko vrlo dobrih prilika, od čega su dvije iskorištene. Najprije je Krajnović sredinom drugog dijela izašao oči u oči s protivničkim golmanom, te ga rutinski savladao. Nekoliko minuta poslije, Sinanović koristi gužvu u protivničkom šesnaestercu i sjajnim udarcem glavom posprema loptu pod samu prečku. Nakon toga su Mioničani imali još nekoliko prilika, od čega bilježimo odbrane protivničkog golmana nakon šuta Gibića, Begovića i Hećimovića, te prečku Gibića, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Domaćini su s druge strane imali dvije poluprilike nakon konfuznih reakcija odbrane, ali su Mioničani ostali nekažnjeni.

Bila je ovo još jedna utakmica u kojoj je Almir Hećimović rotirao velik broj igrača. Svi su dobili šansu za igru, okušavajući se na nekoliko različitih pozicija. Posljednja stanica za uigravanje je Miloševac, gdje će Mioničani odigrati “generalku” protiv Posavine, i to u srijedu (3. april) od 19 sati.

Prvenstvo počinje tri dana kasnije, kada će Mioničani u goste Zeljini 76, a sedmicu poslije će ugostiti prvoplasiranu ekipu Slobode iz Mujkića. U narednom periodu, treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom od 18 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *