Visokom gostujućom pobjedom OFK Mionica 85 otvorila drugi dio sezone

OFK Mionica 85 je drugi dio sezone u 3. Ligi TK – Sjever otvorila visokom gostujućom pobjedom protiv Zeljine 76′ (1:4).

U utakmici u kojoj su Mioničani bili znatno bolji protivnik mogao se vidjeti obilat broj šansi, ali na žalost gostiju samo četiri takve su iskorištene. Utakmica koja se zbog određenih okolnosti igrala u Jelovče Selu počela je s manjim zakašnjenjem zbog nekompletne ekipe domaćina. Mioničani su odma od starta izašli visoko, napravili presing i pokušali postići brzi pogodak. Uspjelo im je sve osim ovog posljednjeg. Šanse su se redale jedna za drugom, ali lopta nije htjela u gol. Redom su mašali Krajnović, Begović, Gibić, Vuković, Sinanović… stopostotne šanse, izlasci jedan na jedan s golmanom, udarci iz daleka i iz bliza – ništa od toga nije uspjelo savladati protivničkog golmana. Konačno nakon jednog prekida i centaršuta Gibića, za zasluženo vodstvo glavom pogađa Mrkonjić. Nakon toga su Mioničani nastavili s napadima, ali su isto tako nastavili i sa promašajima, od čega bilježimo odličan šut Hećimovića (Senad) koji pogađa prečku. Velik broj promašaja unio je u redove gostiju primjetnu nervozu, čime su umalo kažnjeni pri kraju prvog poluvremena kada jedan protivnički igrač prolazi po lijevoj strani, ali mu Hećimović (Mirnes) sjajnim refleksom brani prizeman šut. Tada su domaćini “namirisali krv” i izašli visoko, te napali sa 5-6 igrača, što su Mioničani iskoristili u samom finišu utakmice kada u jednoj kontri brzonogi Krajnović bježi kompletnoj odbrani Zeljine, a posljednji igrač ga ruši za najstrožiju kaznu. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da Mioničani odu mirno na predah. S bijele tačke je bio neprecizan kapiten Begović, pa se s minimalnim vodstvom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, činilo se, Mioničani će nastaviti tamo gdje su stali. Dosta prilika, ali slaba realizacija. Mašali su ponovo Krajnović i Begović. Međutim, kako je utakmica odmicala, domaćini su se i umorili, pa su Mioničani imali još više prostora za igru. Tada su počeli prilike pretvarati u golove. Najprije je Krajnović postigao gol za udvostručivanje vodstva, da bi nedugo nakon toga svoj pogodak postigao i Gibić, koji je bio jedan od boljih igrača Mionice. Poslije toga se utakmica ponajviše igrala na sredini terena, kada su obje ekipe bile svjesne ishoda. Ipak, pri kraju utakmice Krajnović koristi nepažnju domaćina i s(p)retnom reakcijom postiže svoj drugi gol na utakmici. U samom finišu domaćini postižu počasni pogodak. Nakon osrednjeg centaršuta jedna ničija lopta nakon slabe reakcije odbrane završava iza leđa Hećimovića za konačnih 1:4.

Iako su Mioničani upisali nova tri boda, uz velik broj pogodaka, činjenica je da izabranici Almira Hećimovića moraju popraviti još puno toga kako bi bili konkurentni višeplasiranim timovima u ligi. Priliku za to će imati već narednog vikenda, tačnije u nedjelju (14. april) kada će na domaćem terenu dočekati prvoplasiranu ekipu Slobode iz Mujkića.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *