Nastavljen pozitivan niz: Mioničani remizirali u gostima protiv Posavine

U desetom kolu Treće Lige TK – Sjever za sezonu 2018/19, OFK Mionica 85 je u gostima protiv Posavine Brod odigrala neriješeno (0:0).

U relativno slaboj utakmici bez previše prilika, nijedna ekipa se nije uspjela nametnuti i doći do sva tri boda. Prvo poluvrijeme je većinski proteklo u odmjeravanju snaga, sa dosta dugih lopti i preskakanja igre. Mioničani su bili ti koji su pokušali “igrati fudbal”, ali bezuspješno. Od prilika bilježimo tek nekoliko šuteva Hećimovića (Edis) koji su završili pored gola. Najbolju priliku imao je Mrkonjić kada je odapeo s dvadesetak metara – tresla se mreža, ali s vanjske strane.

U drugom poluvremenu manje-više ista slika. Domaći su dugim loptama pokušavali doći do gola Mionice, dok su Mioničani na sredini terena igrom “od noge do noge” pokušali nešto napraviti. Od prilika vrijedi istaknuti pokušaj Gibića kojeg je protivnički golman odbranio, te nekoliko prekida u kojima se Mioničani nisu najbolje snašli. Nešto pasivnija igra u sredini terena, ali i u zadnjoj liniji Mioničana u posljednjih 15-ak minuta mogla je biti kažnjena u samom finišu utakmice, kada sudac svira diskutabilan penal, za prekršaj koji se evidentno desio van šesnaesterca. Međutim, protivnički igrač je pogodio prečku. Nedugo zatim sviran je kraj utakmice.

Iako je OFK Mionica 85 u nešto drukčijim okolnostima sasvim sigurno mogla doći do punog plijena, ipak mogu biti zadovoljni i sa jednim bodom. Naime, Mioničani su danas u Brod otišli desetkovani, a falilo je nekoliko standardnih igrača. Kada se tome pridoda i povreda kapitena Begovića koji je zamijenjen na poluvremenu, jasno je da i sa jednim bodom treba biti itekako zadovoljan.

Narednog vikenda na Piskićku stižu Rahićki Ljiljani, što će biti idealna prilika da Mioničani nastave svoj pozitivan niz. Nakon deset odigranih susreta Mioničani se nalaze na petom mjestu sa 16 bodova, dok su Rahićki Ljiljani sedmi sa samo četiri boda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *