Porazom u Brci OFK Mionica 85 završila sezonu

Porazom u Brci OFK Mionica 85 je završila sezonu 2018/19 u 3. Ligi TK – Sjever (3:0).

Izabranici Almira Hećimovića ni u jednom segmentu igre nisu ličili na onu ekipu iz prethodnih šest kola polusezone, što se uveliko odrazilo i na rezultat. Mioničani su i u Brku otišli po sva tri boda, ali igrom nisu opravdali svoje motive. Prvih 15-ak minuta imali su inicijativu, ali sve se završilo na jalovim pokušajima Gibića i Krajnovića. Sredinom prvog poluvremena domaći koriste prvu nesmotrenost odbrane gostiju i postižu pogodak za vodstvo. Mioničani se nisu uspjeli ni pribrati, a Brka je postigla i drugi pogodak. Slaba i bezvoljna igra veznog i odbrambenog dijela ekipe kumovala je ovim golovima, a u sivilo se uklopio i ofanzivni dio ekipe koji u prvih 45 minuta nije uspio ozbiljnije zaprijetiti golmanu domaćih. Sa rezultatom 2:0 se otišlo na odmor.

Početkom drugog dijela Mioničani su ponovo preuzeli inicijativu, ali suviše ofanzivna igra kažnjena je nekoliko minuta poslije kada domaćini postižu gol iz kontre. Mioničani nisu imali šta izgubiti, pa su krenuli igrati ofanzivnije, međutim lopta nije htjela u gol. Promašivali su Krajnović, Subašić, Gibić, Omerčić, Hećimović. U samom finišu Krajnović izlazi oči u oči s protivničkim golmanom i kada se činilo da će postići pogodak, golman ga ruši na vrhu šesnaesterca i dobija crveni karton. Ni igrač više Mioničanima nije bio dovoljan za postizanje gola, pa je utakmica završila visokim rezultatom 3:0, iako su u najmanju ruku zaslužili počasni pogodak.

Ovim neslavnim rezultatom Mioničani su završili jako dobru polusezonu, gdje su u proteklih šest kola ostvarili pet pobjeda i samo jedan neriješen rezultat. Slabiji rezultati u prvom dijelu sezone odrazili su se i na stanje na tabeli, pa su Mioničani završili na četvrtom mjestu sa 24 boda, pet manje od prvoplasirane Slobode iz Mujkića. Sa gol razlikom 36:23 također su četvrti tim prvenstva. Bilo kako bilo, drugi dio prvenstva pokazao je kapacitet ovog tima, te ulio nadu da sljedeća sezona može biti ključna u smislu angažmana još većeg broja ljudi u i oko kluba, dovođenja novih pojačanja, te u konačnici ostvarivanja boljeg rezultata i plasmana u višu ligu, koju klub poput OFK Mionica 85 svakako zaslužuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *