Tradicionalna manifestacija “Mionica nekad i sad” od 18. do 20. jula

Sedma kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Mionica nekad i sad”, održat će se od 18. do 20. jula na dobro poznatim lokacijama u mjesnoj zajednici Mionica 1.

Sportski poligon i omladinska sala tako će tokom tri dana biti poprište kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja koji su u proteklih šest godina postali tradicionalni omaž onome što je na ovim prostorima bilo nekad, ali i onome što je aktuelno danas.

Prva dva dana, u četvrtak i petak, odigrat će se fudbalski turnir “Admir Zrnić Zrno”, uz učešće škola fudbala i seniora. Riječ je o trećem memorijalnom turniru koji se igra u ime našeg rano preminulog prijatelja i fudbalera OFK Mionica 85. I ove godine se očekuje velik broj prijavljenih ekipa, a za prva tri mjesta obezbijeđene su i novčane nagrade. Kotizacija iznosi 100 KM, a prijave se mogu izvršiti pozivom na brojeve: 061 727 309 ili 061 639 931.

Sportski program upotpunit će turniri u stonom tenisu i šahu, koji će se odigrati u subotu.

Kulturno-zabavni program će zaokružiti manifestaciju u subotu navečer. Uz učešće amatera pjevača očekuje se dobra zabava do kasno u noć.

Iz Organizacionog odbora poručuju kako i ove godine tokom sva tri dana očekuju velik broj posjetilaca, ali i učesnika u sportskom dijelu programa.

Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Gradačac, a više informacija o dešavanjima tokom manifestacije bit će dostupno na zvaničnoj web stranici mjesne zajednice Mionica 1: www.mzmionica1.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *