Počeo memorijalni turnir “Zrno”: nastavak sutra od 18 sati

Utakmicama trećeg memorijalnog turnira “Admir Zrnić Zrno”, danas je počela manifestacija “Mionica nekad i sad”, koja se već sedmu godinu tradicionalno održava na području mjesne zajednice Mionica 1.

Kao i protekle dvije godine, manifestaciju otvara memorijalni turnir koji se igra u čast rano preminulog fudbalera OFK Mionica 85. Prije samog početka turnira, fudbaleri, predstavnici ekipa i ostatak publike posjetio je Admirov mezar, te uz prigodno učenje sure El-Fatiha odali počast zajedničkom prijatelju.

Žrijebanje za turnir je devet prijavljenih ekipa rasporedilo u tri grupe, a sistem takmičenja je takav da u grupnoj fazi ispada samo najlošija ekipa takmičenja. Dalje prolazi, dakle, osam timova, koji se križaju i igraju međusobno po knockout sistemu. Pobjednici ulaze u polufinale, odnosno finale.

  • GRUPA 1: Admir Zrnić-Zrno; Es Voće; Željo Novalići
  • GRUPA 2: Saniplast; Autoškola Rimes; Mionica 85
  • GRUPA 3: Sibovac; Arizona; TMD Automotiv

Vremenske neprilike su danas spriječile odigravanje svih devet planiranih utakmica. Već nakon tri utakmice, dobru zabavu i kvalitetan fudbal prekinuo je pljusak, pa su se organizatori sa predstavnicima ekipa uputili ka službenim prostorijama kako bi donijeli zajedničku odluku o nastavku turnira. Jednoglasno je potvrđeno da se s turnirom nastavi sutra od 18 sati.

Danas su odigrane sljedeće utakmice, te postignuti ovi rezultati:

Admir Zrnić-Zrno 5:2 Es Voće
Saniplast 0:1 Autoškola Rimes
Sibovac 4:4 Arizona

Sutra su na programu sve utakmice grupne faze, a sastaju se ovim redoslijedom:

Saniplast – Mionica 85
Sibovac – TMD Automotive
Es Voće – Željo Novalići
Autoškola Rimes – Mionica 85
Arizona – TMD Automotive
Admir Zrnić-Zrno – Željo Novalići

Takmičenje počinje od 18 sati, a uzevši u obzir da se igra dva puta po deset minuta, uz pauzu od pet minuta i mogućnost korištenja time-outa, planira se da će svaka utakmica pojedinačno trajati okvirno 30 minuta. S tim u vezi, mole se svi predstavnici ekipa da osiguraju prisustvo svojih igrača u navedenim terminima kako bi se na vrijeme započelo i završilo sa grupnom fazom takmičenja.

Za sve ostale detalje i potrebne informacije, možete kontaktirati organizatore takmičenja na sljedeće brojeve telefona: 061 727 309 ili 061 639 931.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *