OFK Mionica 85 sezonu otvorila visokom domaćom pobjedom

U prvom kolu 3. Lige TK – Sjever za sezonu 2019/2020, OFK Mionica 85 je na domaćem terenu visokim rezultatom savladala Posavinu Brod (5:0).

Mioničani su utakmicu počeli u jednoj novoj formaciji koju nisu tako često praktikovali prethodnih sezona, sa nekoliko planiranih, ali i neplaniranih rokada. Vrijedi svakako spomenuti ključne izostanke, poput povrede kapitena Begovića (Denis), te izostanak Rabića (Benjamin) koji je zbog nesvakidašnje situacije i specifičnih događaja današnju utakmicu morao posmatrati sa tribina.

Početak utakmice protekao je u odmjeravanju snaga, gdje su blažu inicijativu imali domaći. Međutim, nekoliko poluprilika ne koriste Krajnović, Ćulum, Gibić i Rabić (Maid). Na prvu pravu priliku morali smo čekati do sredine prvog poluvremena kada nakon jednog nezgodnog šuta Vukovića protivnički golman odbija loptu do Krajnovića, ali ovaj je iz neposredne blizine šalje visoko preko gola. I nakon toga su uslijedili napadi domaćih, dok su gosti pokušavali nešto napraviti iz polukontri i kontri. Da se na odmor ne ode bez pogodaka pobrinuo se napadački dvojac Mioničana koji se probudio u zadnjih desetak minuta prvog dijela. Najprije je Rabić sjajnim šutem iz slobodnog udarca pogodio nebranjeni dio gola Posavine i tako domaće doveo u vodstvo. Nedugo nakon toga Klopić je pokupio jednu ničiju loptu, izborio se za dobru poziciju i uposlio Krajnovića koji je također sjajnim udarcem pod prečku savladao golmana gostiju. Sa dva gola prednosti Mioničani su otišli na odmor.

Drugo poluvrijeme počelo je blažom konfuzijom defanzivne linije Mioničana, ali gol gostiju spriječio je pravovremenim istrčavanjem golman Hećimović (Mirnes). Nakon toga se manje-više cjelokupna igra prenijela na dio terena Posavine, pa su domaći imali puno prostora za igru. Ubrzo je uslijedio novi pogodak – Krajnović se sjurio s desne strane ka golu, oštro centrirao, a lopta pogađa jednog igrača Posavine i završava u golu. Gosti su nakon toga pokušavali doći do brzog pogotka, prvenstveno sa dugim loptama i preskakanjem igre, ali je zadnja linija osujetila i bez većih problema prekidala takve napade. S druge strane, Mioničani su nastavili napadati. Klopić je “podvalio” nekoliko lopti iza leđa odbrane gostiju, ali neprecizni su bili Krajnović i Rabić.  Nakon toga, Klopić je sam pokušao doći do pogotka, ali njegov oštar šut kratko odbija gostujući golman, a na pravom mjestu je Gibić koji postiže četvrti pogodak. Nedugo zatim, nakon jedne konfuzije u petercu gostiju, u listu strijelaca upisuje se i Ćulum. Do kraja utakmice mogli smo vidjeti još nekoliko dobrih prilika za Mionicu, dok su gosti u samom finišu iz jedne polukontre uspjeli pogoditi stativu.

Iako do trenutka pisanja ovog teksta nismo uspjeli prikupiti više informacija o preostalim takmičarima i njihovim rezultatima, može se pretpostaviti da je nakon prvog kola Mionica prvoplasirana ekipa ove lige, uzevši u obzir visoku domaću pobjedu. U narednom kolu Mioničani će u goste ekipi Brčko 72, a nakon toga na svom terenu dočekuju Zelinju 76.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *