“Piskićka” u novom ruhu: U Mionici 1 uskoro počinje obnova stadiona u vrijednosti od 220 hiljada maraka

U mjesnoj zajednici Mionica 1 uskoro će započeti obnova stadiona u vrijednosti od oko 220 hiljada maraka.

Nakon dugogodišnje borbe i istrajnosti vladajuće strukture u našoj mjesnoj zajednici, a uz svu tehničku i sigurnosnu opravdanost, ovaj dugoočekivani projekat je konačno dobio svoj epilog. Naime, prošle sedmice je u zgradi gradske uprave Gradačac potpisan ugovor o izgradnji stadiona u ovoj mjesnoj zajednici, a ukupna vrijednost radova je 218,465,86 KM. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Gradačac Edis Dervišagić, te predstavnik firme Balegem d.o.o. Gradačac koja će biti izvođač svih planiranih radova.

Ovim projektom će se ujedno sanirati klizište koje ugrožava red kuća koje se nalaze na putu iznad stadiona, kao i rezervoar mjesnog vodovoda. Mjesna zajednica Mionica 1 tako će uskoro imati stadion kojeg se ne bi postidjeli ni takmičari iz znatno višeg ranga takmičenja.

Podsjetimo, stadion “Piskićka” važi za “viseći stadion”, a u lokalnoj sredini poznat je i kao “stadion na balkonu”. Ovaj stadion napravljen je 1986. godine, dan nakon osnivanja kluba OFK Mionica 85 koji se takmiči na istom. Kao takav je za igru služio do 1997. godine kada je prvi put proširen. Četiri godine poslije stadion je ponovo proširen, jer je klub ušao u Prvu Kantonalnu ligu te je morao zadovoljiti odgovarajuće dimenzije. Tada je proširen tzv. pulcevima i šinama, a takav je bio funkcionalan sve do pokretanja klizišta. Od tada pa sve do danas stadion je nekoliko puta saniran, ali samo kratkoročno. Sada je konačno predviđena sanacija na dugoročnom planu, koja bi u potpunosti sanirala klizište, a mještanima i klupskom kolektivu omogućila nesmetano i sigurno odigravanje utakmica, treninga i drugih sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Obnova stadiona trebala bi započeti uskoro, o čemu će vas naš portal blagovremeno obavijestiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *