Počeli radovi na obnovi stadiona OFK Mionica 85

Prije nekoliko dana u mjesnoj zajednici Mionica 1 započela je obnova stadiona u vrijednosti od oko 220 hiljada maraka.

Rok za izvođenje je 90 dana, a izvođač radova je domaća kompanija Balegem d.o.o.

Radovi su počeli  nedavno, a uzevši u obzir dogovoreni rok, Mioničani bi već sredinom maja trebali imati “novi” stadion spreman za korištenje.

Podsjetimo, krajem novembra prošle godine potpisan je ugovor o izgradnji stadiona u ovoj mjesnoj zajednici, a ukupna vrijednost radova je 218,465,86 KM. Ovim projektom će se ujedno sanirati klizište koje ugrožava red kuća koje se nalaze na putu iznad stadiona, kao i rezervoar mjesnog vodovoda.

Inače, stadion “Piskićka” važi za “viseći stadion”, a u lokalnoj sredini poznat je i kao “stadion na balkonu”. Ovaj stadion napravljen je 1986. godine, dan nakon osnivanja kluba OFK Mionica 85 koji se takmiči na istom. Kao takav je za igru služio do 1997. godine kada je prvi put proširen. Četiri godine poslije stadion je ponovo proširen, jer je klub ušao u Prvu Kantonalnu ligu te je morao zadovoljiti odgovarajuće dimenzije. Tada je proširen tzv. pulcevima i šinama, a takav je bio funkcionalan sve do pokretanja klizišta. Od tada pa sve do danas stadion je nekoliko puta saniran, ali samo kratkoročno. Sada se konačno i konkretno radi na rješavanju ovog problema na dugoročnom planu, čime će se u potpunosti sanirati klizište, a mještanima i klupskom kolektivu omogućiti nesmetano i sigurno odigravanje utakmica, treninga i drugih sportsko-rekreativnih aktivnosti.

O svim dodatnim detaljima u obnovi stadiona naš portal će vas blagovremeno obavještavati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *