Vijeće mjesne zajednice Mionica 1 uputilo preporuke za novonastalu situaciju

Vijeće mjesne zajednice Mionica 1 uputilo je preporuke i savjete svojim mještanima u vezi novonastale situacije koja se odnosi na pandemiju Corona virusa.

Naređuje se svim mještanima da o poznatim kretanjima osoba kojima su izdata rješenja o kućnoj izolaciji obavještavaju Policijsku upravu Gradačac, Higijensko-epidomološku službu Gradačac na telefone 035 367 077, 062 806 041, 035 367 085, 035 816 094 ili 124 i Štab civilne zaštite Grada Gradačac. Također, mještani su dužni da prate situaciju vezano za dolazak osoba iz inostranstva, a koje se nisu prijavili službi HES-a, odnosno nisu se podvrgnule kućnoj izolaciji.

Dakle, u skladu sa zaključcima Štaba civilne zaštite Gradačac koji je jedino nadležno tijelo za donošenje i sprovođenja mjera u slučaju proglašenog stanja nesreće i poduzimanja mjera u zaštiti građanja od širenja Corona virusa, u narednim danima će Vijeće mjesne zajednice, u saradnji sa Štabom CZ i Policijskom upravom Gradačac sprovoditi preporuke, naredbe i odluke za koje će Vijeće MZ biti ovlašteno. Molimo Vas da se pridržavate uputa i sarađujete, te da savjesno postupate u stanju koje je na snazi. O detaljnijim mjerama, preporukama i naredbama biti ćete blagovremeno obaviješteni.

Posebno apelujemo na osobe koje se nalaze u kućnoj izolaciji da se strogo pridržavaju i slijede upute nadležnih organa.

Ukoliko poznajete nekoga iz MZ Mionica 1 kome je potrebna bilo kakva pomoć vezana za novonastalu situaciju, a ne možete je sami pružiti – molimo Vas da nam se javite mailom (info@mzmionica1.com), ili putem društvenih mreža.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *