Remijem u Šatorovićima OFK Mionica 85 otvorila takmičenje u 2. Ligi TK

OFK Mionica 85 je remizirala u Šatorovićima protiv FK Voćar i tako otvorila takmičenje u 2. Ligi TK – Sjever (1:1).

Mioničani su odmah u prvoj utakmici pokazali da su respektabilna ekipa kojoj je itekako mjesto u ovoj ligi, te da su bez razloga, uz mnoštvo nesretnih okolnosti do prošle godine bespotrebno boravili i takmičili se u 3. Ligi.

Utakmica u Šatorovićima počela je očekivano, odmjeravanjem snaga obje ekipe. Igralo se većinski na sredini terena, a prijetilo se dalekometnim šutevima koji su mahom završavali preko gola. Nekoliko sigurnih intervencija ubilježio je Hećimović (Midhat), dok su s druge strane pokušavali Krajnović i Hećimović (Edis). Na odmor se otišlo bez izrazitih prilika i bez golova.

Drugo poluvrijeme su domaćini započeli puno ofanzivnije – sa tri napadača, pa se s druge strane otvorilo i za Mioničane. Početkom drugog poluvremena bilježimo nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Sjajno je branio Hećimović, dok su za Mionicu ponovo neprecizni bili Krajnović, Hećimović, Begović i Gibić. Izabranici Almira Hećimovića su stigli u vodstvo nakon 15-ak minuta igre u drugom poluvremenu. Jednu dubinsku loptu do kraja je ispratio Krajnović, iskoristio grešku domaćeg golmana i postigao pogodak. Tada su domaćini počeli igrati još ofanzivnije, stvorili nekoliko veoma dobrih šansi, ali je neprikosnoven na golu Mionice bio Hećimović. Mioničani su napadima odolijevali neko vrijeme, ali nakon jedne duge lopte domaći postižu pogodak za izjednačenje. U sam finiš utakmice ušlo se ofanzivno na obje strane. Tada su Mioničani imali priliku da odnesu sva tri boda, ali Krajnović i Mrkonjić su bili neprecizni, pa je utakmica završila 1:1.

Iako su mogli uzeti čitav plijen, Mioničani mogu biti zadovoljni i sa jednim bodom, kojeg ipak treba “potvrditi” dobrim rezultatom u domaćoj utakmici koja se igra za vikend. Tada će OFK Mionica 85 na gradskom stadionu Banja Ilidža dočekati Slobodu iz Kerepa.

Oda starosti mladosti

Sticajem okolnosti na gol Mioničana ponovo je morao stati Midhat Hećimović zvani Raki, koji gazi 55. godinu. O Rakijevoj želji, motivu i htijenju ne treba mnogo trošiti riječi, ali ono što je pokazao u nedjelju graniči sa nerealnim i nestvarnim. Raki je ubilježio najmanje 10 sjajnih intervencija, od čega izdvajamo dva slobodnjaka, te “mrtvu” šansu domaćina koji ni nakon tri pokušaja, dok se Raki nalazio na podu, nisu uspjeli postići pogodak. Kod primljenog gola je također fantastično reagovao – odbranio je prvi šut, ali se lopta sretno odbila do domaćeg igrača koji pogađa prazan gol. Od čovjeka koji u poznim godinama na terenu daje 200% prevazilazeći svoje mogućnosti doista mogu naučiti mnogi, a posebno mlađe, nadolazeće generacije, kojima ovo treba biti pokazatelj da je “srce” veće od bilo kojeg drugog mišića, i da želja pobjeđuje naspram bilo koje brzine ili driblinga. Raki, živio nam još najmanje 55!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *