Tradicionalna manifestacija “Mionica nekad i sad” od 23. do 25. jula

Kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Mionica nekad i sad”, održat će se od 23. do 25. jula na dobro poznatim lokacijama u mjesnoj zajednici Mionica 1.

Sportski poligon u ovoj mjesnoj zajednici će tokom ova tri dana biti poprište mnogih kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja koji su u proteklih desetak godina postali tradicionalni omaž onome što je na ovim prostorima bilo nekad, ali i onome što je aktuelno sad.

Glavni dio sportskog programa će kao i proteklih godina činiti memorijalni turnir u malom fudbalu “Admir Zrnić – Zrno”, na kojem se do sada prijavilo ukupno 12 ekipa. Turnir će se održavati dva dana – petak i subota – u periodu od 18 do 00:00 sati. Prijave za turnir još uvijek su u toku, a mogu se izvršiti pozivom na brojeve: 061727309 (Denis), 062310062 (Nermin) ili 061727776 (Midhat).

Sportski dio programa bit će objedinjen dan poslije, odnosno u subotu, kada će se odigrati mini turniri između škola fudbala i veterana, a posjetioci će uživati i u turniru u šahuturniru u stonom tenisu, kao i u potezanju konopca. Za natjecanje u ovim događajima također se možete prijaviti na gore navedene brojeve telefona.

Tradicionalna igranka uz Jasmina Hasića i Mariju Kajić, kao i nastup domaćih pjevača i svirača amatera činit će zabavni dio programa koji se održava u nedjelju. Igranka će početi od 20 sati, a očekuje se da dobra zabava kao i proteklih godina traje do kasno u noć. Posebno treba naglasiti da je ovo prvi ovakav koncert na otvorenom na našem prostoru nakon pandemije, te se očekuje velik broj gostiju koji će svojim prisustvom dati još značajniji naglasak na ovakav korak.

Organizator ove manifestacije je kao i svake godine MZ Mionica 1, a pokrovitelji su Grad Gradačac i Vlada kantona. Sve informacije o dešavanjima prije, tokom i nakon manifestacije bit će dostupne na zvaničnoj web stranici mjesne zajedmice Mionica 1: www.mzmionica1.com.

Svi događaji će se održati uz obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *