Završena tradicionalna manifestacija “Mionica nekad i sad”

Tradicionalnom igrankom na sportskom poligonu u mjesnoj zajednici Mionica 1, završena je kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Mionica nekad i sad”.

Tokom protekla tri dana, MZ Mionica 1 je bila poprište mnogih kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja koji su u proteklih desetak godina postali tradicionalni omaž onome što je na ovim prostorima bilo nekad, ali i onome što je aktuelno sad.

Glavni dio sportskog programa činio je memorijalni turnir u malom fudbalu “Admir Zrnić – Zrno”, na kojem je prvo mjesto osvojila ekipa Džertex. Oni su u finalu pobijedili osvajača posljednjeg turnira u okviru ove manifestacije, ekipu Željo Novalići. Turnir u stonom tenisu osvojio je Eldin Hafurić, a u svojevrsnoj atrakciji potezanja konopca, doslovno “najjača” je bila ekipa Mionica 1.

Kulturni dio programa obogaćen je izložbom slika našeg slikara Huse Kadića, a posjetioci su mogli uživati u slikama sa motivom Gradačca, Gradine i svega što je izvorno domaće, gradačačko.

Manifestaciju je zaokružila tradicionalna igranka na kojoj su nastupili KUD Gradačac, te Marija Kajić i Jasmin Hasić. Ni vremenske neprilike nisu mogle spriječiti organizatore da strpljivu publiku zabave do kasno u noć. Bio je to prvi ovakav koncert na otvorenom nakon pandemije, a publika je uživala u raznovrsnoj muzici, od “Pariških kapija”, sve do “Motora”.

Organizator manifestacije je kao i svake godine bila MZ Mionica 1, pokrovitelji su Grad Gradačac i Vlada kantona, a medijski pokrovitelji B1 TV, Radio Gradačac i Radio Bet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *