Mjesnoj zajednici dodijeljena informatička oprema

Aktivno učešće u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” kojeg sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) donijelo je mjesnoj zajednici Mionica 1 nove pogodnosti. Prije nekoliko dana u prostorije MZ je stigao komplet nove informatičke opreme.

Predsjednik MZ Mionica 1 Denis Begović svjestan je vrijednosti ove donacije.

Mionica 1 nastavlja da se razvija. Idemo u korak s vremenom i prilagođavamo se zahtjevima brze i efikasne edukacije, kao i kvalitetnom komuniciranju sa našim mještanima. Ova oprema će zasigurno dati dodatnu dimenziju i nove mogućnosti našoj mjesnoj zajednici, pa se stoga nadam da će to naši mještani znati prepoznati i cijeniti, te nam se priključiti u zajedničkom radu za dalji napredak“, istakao je Begović.

Informatičku opremu je u prostorijama općine Gradačac dodijelio Općinski načelnik Edis Dervišagić, koji je iskoristio priliku da se zahvali vladama Švicarske i Švedske, kao i predstavnicima UNDP-a.

Ova oprema će omogućiti mjesnim zajednicama kvalitetnije i efikasnije pružanje usluga građanima na području pomenutih mjesnih zajednica, ali također potaknuti građane na veći angažman u općinskom odlučivanju, kako bi učestvovali u provedbi lokalnih razvojnih inicijativa“, završio je Dervišagić.

Podsjećamo, ova aktivnost se realizuje u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM. Za njegovu sprovedbu zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština/općina i gradova. Navedena oprema u ukupnoj vrijednosti od 16.065,91 KM je, osim Mionici 1, dodijeljena i mjesnim zajednicama Sibovac, Biberovo polje, Međiđa Donja, Vida 1 i Bagdale, kao i Društvenom centru u mjesnoj zajednici Vida 1.